Erişilebilirlik

McCain Biden'a Karşı Atağa Geçti


Demokrat Parti Başkan adayı Barack Obama'nın başkan yardımcısı adayı olarak Senatör Joseph Biden'ı seçmesine ilk eleştiri Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'den geldi.

Obama'nın yardımcı adayını belirlemesinin ardından McCain kampanya bürosu, televizyonda Biden'ı eleştiren bir ilan yayınladı. İlanda Biden'ın Demokrat Parti başkan adaylığı yarışmasında Obama'ya karşı mücadele verdiği dönem hatırlatılıyor ve Biden'ın "Obama'nın başkanlığa hazır olduğuna inanmadığı" yolundaki açıklamasına yer veriliyor.

McCain'in kampanya bürosundan gönderilen açıklamadaysa, kampanya sözcüsü Ben Porritt'in, "Obama'nın deneyimsizliğini Biden'dan daha sert eleştiren başka biri olmadı," ifadesine yer veriliyor.

Bu arada John McCain henüz kendi başkan yardımcısı adayını belirlemedi. McCain'in başkan yardımcısı adayını doğum günü olan 29 Ağustos'ta açıklaması bekleniyor. McCain'in üzerinde durduğu adaylar arasında, eski rakibi ve eski Massachusetts Valisi Mitt Romney, Minnesota Valisi Tim Pawlenty ve Pennsylvania eski Valisi ve aynı zamanda Amerika'nın ilk İç Güvenlik bakanlığını yapan Tom Ridge bulunuyor.

XS
SM
MD
LG