Erişilebilirlik

Obama Joseph Biden'ı Seçti


Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, kendisi gibi senatör olan Joseph Biden'ı başkan yardımcısı adayı olarak seçti.

Obama, kendi memleketi olan Illinois eyaletinin Springfield kentindeki mitingde Joseph Biden'ı başkan yardımcısı adayı olarak resmen ilan etti.

Delaware Senatörü Biden'ın, Obama'nın dış politika alanındaki açıklarını kapatması bekleniyor. Ancak 65 yaşındaki deneyimli politikacı, Türkiye'ye karşı görüşleriyle tanınıyor.

Barack Obama Joe Biden'ı başkan yardımcısı adayı olarak belirlediğini bugün çok erken saatlerde İnternet sitesinden duyurdu. Demokrat Partili eski başkan aday adayı Hillary Clinton, Virginia eyaleti valisi Tim Kaine ve Indiana Senatörü Evan Bayh'ın diğer başkan yardımcısı adayları arasında adları geçmişti. Ancak dün gece geç saatlerde Biden'ın adı ağırlık kazanmaya başladı.

Obama, Biden'ı seçerek, başkan olması durumunda kendisinin dış politika alanında yetersiz kalacağı yönündeki eleştirileri susturmaya çalışacak.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu olan Joe Biden dış politika konusunda deneyimli biri olarak tanınıyor ve 35 yıldır Senato'da görev yapıyor. Bununla birlikte Senatör Biden, Irak'ın üçe bölünmesini savunuyor. Biden aynı zamanda 1915 Ermeni olayları ve Yunanistan'la yaşanan anlaşmazlıklarda Türkiye aleyhtarı görüşleriyle tanınıyor.

Obama ve Biden gelecek hafta Denver'da yapılacak Demokrat Parti Kurultayı'ndan önce bazı eyaletlerdeki mitinglere birlikte katılacak.

XS
SM
MD
LG