Erişilebilirlik

Türk Dünyasında Kurumsallaşma


Hafta sonunda Bakü’de 11’ncisi yapılan 'Türk Devletler ve Toplulukları, Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı’nda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘demokratikleşme’ vurgusu yaparak “kurumsallaşma” çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan, Kurultay'da şöyle konuşmuştu: "Demokratikleşme, hukukun üstünlüğü, saydamlık, iyi yönetim, temel insani hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, bölgesel küresel bütünleşme çabalarını güçlendirmek, gelecek vizyonumuzun temeli olmalıdır."

Konuşmasında, Eroğdan, Türk Cumhuriyetleri arasındaki işbirliğinin kurumsal olması gerektiğini de vurgulamıştı: "Türk Cumhuriyetleri arasındaki ibirliğinin daha planlı ve koordineli olması; diğer bir ifadeyle kurumsal olması vakti çoktan gelmiştir. Bu amaçla, Türk dili konuşan ülkeler Devlet Başkanları Zirvesinin daimi bir sekreteryasının kurulmasını teklif ediyorum, önemsiyorum."

Bakü’deki Kongreye, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Orta Asya Uzmanı Gökçen Oğan da katıldı. Dün akşam Alo Washington programına konuk olan Gökçen Oğan, Türk dünyasında işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Oğan, kurumsallaşmanın ve demokratikleşmenin önemine dikkat çekti.

Oğan, Barış Ornarlı’nın sorularını yanıtladı. Çarşamba akşamları yayınladığımız Alo Washington programının bir bölümünü yukarıdaki Windows Media bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG