Erişilebilirlik

'Amerika Kıbrıs Türk Tarafının Soyutlanmasını İstemiyor'


Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kıbrıs’ta durumun çok değiştiğini belirterek üç Kongre üyesinin Kuzey Kıbrıs’a yaptıkları ziyaretin hiçbir yasayı çiğnemediğini bildirdi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Richard Boucher üç Kongre üyesinin Kuzey Kıbrıs’a yaptıkları ziyaretin tümüyle bakanlığın bilgisi altında düzenlendiğini bildirdi. Dünkü olağan brifing sırasında bir Yunanlı gazeteci bu ziyaretin yasa dışı olduğunu belirterek, açıklama istedi. Sözcünün açıklama yapmayacağını belirtmesi üzerine gazeteci, Amerika’nın Lefkoşe büyükelçisinin de bu ziyaret dolayısıyla Kuzey Kıbrıs’a gittiğini belirtti ve "Siz Lefkoşe büyükelçisi iken böyle bir durum hiç olmamıştı, şimdi neden izin veriyorsunuz" sorusunu sordu. Boucher şu yanıtı verdi:

“ O söylediğiniz çok eskidendi. Şimdi durum değişti. Bir yıldan beri bu değişikliği konuşuyoruz. Ortam eskiden şimdikinden farklıydı. Bugün artık Amerika Kıbrıs Türk tarafının eskisi gibi soyutlanmış durumda kalmasını istemiyor. Bu isteğimizi de, sizin de bildiğiniz gibi, çeşitli yollarla yerine getiriyoruz.”

Aynı gazeteci bu sefer de Kongre üyelerinin Kuzey Kıbrıs’ı ziyaretinin 1944 tarihli Chicago Sivil Havacılık anlaşmasını ihlal ettiğini öne sürdü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher de, “hayır etmiyor” karşılığını verdi.

XS
SM
MD
LG