Erişilebilirlik

Zimbabve'de Kızamık Nedeniyle 157 Çocuk Öldü


Zimbabve’de kızamık salgını nedeniyle en az 157 çocuk hayatını kaybetti. Yetkililer ülke genelinde 2 binden fazla kızamık vakası tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık uzmanları, ülkede ilk vakanın görüldüğü ay başından bu yana bir anda vaka sayılarının artış gösterdiğini, can kaybı sayılarının da son bir haftada iki kat arttığını belirtiyor.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Enformasyon Bakanı Monica Mutsvangwa, “15 Ağustos itibariyle ülkedeki kızamık vaka sayısı 2 bin 56’ya, ölü sayısı da 157’ye yükseldi” dedi.

Mutsvangwa, hükümetin salgına karşı aşı kampanyasına hız verdiğini ve acil durum fonlarını kullanmak için yasal düzenlemeler yaptığını belirtti. Zimbabveli bakan, hükümetin aşı kampanyasının yaygınlaşması için yerel ve dini liderlerden de destek istediğini söyledi.

Ülkenin Sağlık Bakanlığı bir süre önce yaptığı açıklamada, salgının hızla yayılmasıyla ilgili olarak kiliselerde kalabalık yapılan ayinleri işaret etmişti.

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerinde kızamık gibi aslen aşıyla önlenebilir hastalıklar nedeniyle çocuk ölümlerinin arttığına dikkat çekti. Afrika ülkelerinde son dönemde kızamık vakalarında yüzde 400 artış görüldüğüne dikkat çekiliyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG