Erişilebilirlik

'Zehirli Mektup' Zanlısı Serbest


Paul Kevin Curtis’in evi ve aracında yapılan aramalarda risine rastlanmadı
Paul Kevin Curtis’in evi ve aracında yapılan aramalarda risine rastlanmadı
Amerikalı federal savcılar, geçen hafta Başkan Barack Obama ve bir senatöre zehirli mektup göndermek suçundan tutuklanan kişi hakkındaki suçlamaları geri aldı.

Dün serbest bırakılan Paul Kevin Curtis’in avukatı, yetkililerin dikkatlerini bir başka kişiye yönelttiğini ve bu kişinin evinde arama yaptığını bildirdi. Avukat, müvekkili Curtis aleyhinde bir kanıt bulunamadığını açıkladı.

Geçen hafta Beyaz Saray ve Senato’ya gönderilen bazı mektuplarda risin adlı öldürücü zehirli maddeye rastlanmasının ardından, yetkililer Mississippi eyaletinde oturan Curtis’i gözaltına almıştı. Mektuplardan biri Başkan Barack Obama’ya, diğeriyse Cumhuriyetçi Partili Mississippi senatörü Roger Wicker’a gönderilmişti.

Ancak Curtis’in evi ve aracında yapılan aramalarda risine rastlanmadı. Zanlının kendi bilgisayarında, risin imal etmek için internet araması yapmadığı da ortaya çıktı.

Serbest bırakılan Paul Kevin Curtis, son bir haftanın kendisi için kabus gibi olduğunu, normalde Başkan Obama’ya saygı duyan biri olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG