Erişilebilirlik

101 Yaşındaki Nepalli Enkazdan Sağ Çıktı


25 Nisan günü 7,8 büyüklüğündeki bir depremle sarsılan Nepal’de ölü sayısı 7 bini aşarken, kayıp binlerce kişinin sağ kurtarılması ihtimali giderek zayıflıyor

Nepal’de bir hafta önce meydana gelen depremden sonra Katmandu yakınlarında enkaz altında kalan dört kişi sağ kurtarıldı. Deprem felaketi sonrasında arama-kurtarma çalışmaları için Nepal’e gönderilen Amerikan deniz piyadeleri ve diğer uluslararası ekipler ülkeye vardı. Resmi olmayan rakamlara göre depremde ölenlerin sayısı 7.200’e yükseldi.

Nepal polisi, depremden bir hafta sonra enkaz altından sağ çıkarılanlardan birinin 101 yaşında bir erkek olduğunu bildirdi. Yardım ekipleri dün üç kişiyi daha enkaz altından çıkarmıştı.

Bu arada, Amerikan ordusuna ait bir uçak, ağır teçhizat ve yabancı uçuş kontrol görevlileri Nepal’e ulaştı.

Yeni ekipler ve teçhizat hem ulaşılması zor alanlardaki arama-kurtarma çalışmalarında kullanılacak. Amerikalı yardım görevlileri de Nepal’in tek havaalanı olan Katmandu Havaalanı’nda biriken yardım malzemelerinin dağıtımını sağlayacak. Dünyanın her yerinden gönderilen yardım malzemeleri havaalanında birikme yarattığından, gönderilenler yardım sahiplerine ulaştırılamıyor.

Amerikan ordusuna ait uçak da uzak alanlarda mahsur kalanların bulundukları bölgelerin çıkarılması için kullanılacak.

Ancak yetkililer depremden sekiz gün sonra, enkaz altından sağ kalanların bulunması ihtimali azalıyor, ölü sayısının da buna paralel çok hızlı artması bekleniyor. Binlerce kişinin hala akıbeti bilinmiyor.

BM, depremden en az 8 milyon kişinin etkilendiğini ve 2 milyon kişinin evsiz kaldığını açıkladı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG