Erişilebilirlik

Yunanistan'da Mülteci Futbol Takımı


Yunanistan'da Mülteci Futbol Takımı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Kıtaları ve denizleri aşan gençlerin önünde yeni bir engel var, o da ofsayt. Çünkü bu gençler Yunanistan’ın en yeni futbol takımı Hope Refugees United’ın oyuncuları.

Üst düzey yetkililerin desteğini de alan gençler, kendilerini kanıtlamaya çalışıyor.

17 yaşındaki Afgan mülteci Fehim Ahmedi, savaş yorgunu ülkesinden futbol tutkusuyla gelmiş. Gençlerin çoğu, Atina yakınlarındaki Skaramangas mülteci kampında yaşıyor.

Farklı etnik kökenlerden gelen gençler arasında bazen kavgalar çıkarken bu takım için farklılıkların hiçbir önemi olmadığı görülüyor.

Ayakları ara sıra topa değen gençler, futbolu artık farklı bir seviyede oynuyor. Kamptan çıkıp futbol sahalarına gidiyorlar. Yunanistan’ın en iyi futbol takımlarından Olympiakos’un stadyumunda top koşturuyorlar.

Gençler, resmi olmayan birkaç maçtan sonra şimdiyse resmi bir takım oluşturmak için seçmelere katılıyor. Amaç, Yunanistan futbol ligine katılmak.

Gençlerin çabalarını destekleyenler arasında sivil toplum kuruluşu Organization Earth’ün kurucusu ve Olympiakos takımının eski başkan yardımcısı Petros Kokallis de var.

Kokallis, “Bu takım, Yunanistan’da bir şampiyonada rekabet edecek. Bu, gençlerin kendilerini Yunan toplumu içinde temsil etmek ve toplumla iletişime girmelerini sağlamak için harika bir fırsat” diye konuşuyor.

Örgüt, Skaramagas kampında çocukların eğitimine yardımcı oluyor. Petros Kokallis, faaliyetlerini genişletmek ve futbolcuları kamptan bir an önce çıkarmak istiyor.

Genç futbolcular, bu amacın gerçekleşmesine oldukça yakın. Gençler, hem mutlu hem de umutlu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG