Erişilebilirlik

Yunanistan’ın Borç Krizi Avrupa ve Amerikan Borsalarını Etkiledi


Avrupa’nın büyük borsaları yüzde 3’ten fazla Amerikan borsalarıı ise yüzde 2 buçukla 3 arasında değer kaybetti

Yunanistan’ın borç krizi, Avrupa’dan sonra Amerikan borsalarını da etkiledi. Avrupa’nın büyük borsaları dün yüzde 3’ten fazla değer kaybetti. Amerikan borsalarının dünkü kaybı ise, yüzde 2 buçukla 3 arasındaydı. İspanya’da borsalar yüzde 5’ten, Yunanistan’da da yüzde 6’dan fazla düşüş yaşadı.

Yunanistan’da kemer sıkma önlemlerini protesto amacıyla düzenlenen iki günlük grevin ilk gününde göstericiler polisle çatıştı.

Çoğunlukla kamu işçileri ve emeklilerin düzenlediği gösteriler sırasında polise taş ve şişe atıldı. Polis ise göstericilere göz yaşartıcı bombayla karşılık verdi.

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu tarafından sağlanacak 146 milyar dolarlık kurtarma paketi, borç batağına düşen Yunanistan’da kamu harcamalarının önemli ölçüde kısılmasını gerektiriyor.

Uluslararası Para Fonu Yunanistan’ın iflas etmesini önlemek amacıyla ilk etapta 40 milyar dolarlık kredi verilmesi konusunda Pazar günü toplantı yapmaya hazırlanıyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın tasarruf önlemlerine uymaması durumunda, kendi paylarına düşen 30 milyar dolarlık krediyi geri alacakları uyarısında bulundu.

XS
SM
MD
LG