Erişilebilirlik

Yunanistan’daki Seçimin Galibi Yeni Demokrasi Partisi


Yunanistan’daki erken seçimin galibi muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi oldu.

Anketler partinin oy oranını yüzde 38’le 42 arasında gösterirken, iktidardaki Syriza partisinin oy oranı ise yüzde 26-30 bandında kaldı.

Syriza 2015’te iktidara gelmişti.

Syriza partisinden yapılan açıklamada da sandık çıkış anketlerinin açık şekilde Yeni Demokrasi Partisi’nin önde gittiğini gösterdiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı da Yeni Demokrasi Partisi’nin yüzde 39.8, Syriza’nın ise yüzde 31.5 oranında oy alacağının öngörüldüğünü belirtti.

Sonuçların belirginleşmesiyle Syriza lideri ve artık görevi devretmekte olan Başbakan Alexis Çipras Mitsotakis’i arayarak tebrik etti.

Çipras, sonuçların belirginleşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında halkın isteğine saygı duyduğunu belirtti. Çipras, Yeni Demokrasi hükümetinin işçilerin haklarına saygı duyacağını umduğunu da kaydetti.

Mitsotakis de zafer konuşmasında Yunanistan’ı değiştirmesine yardımcı olacak güçlü bir yetki aldığını kaydetti.

Bu, merkez sağ partisi için Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından ikinci zafer anlamına geliyor.

Yeni Demokrasi Partisi lideri 51 yaşındaki Kyriakos Mitsotakis vergi indirimi, daha güçlü büyüme ve yatırımı destekleyen bir politika taahhüd ediyordu.

Mitsotakis’in partisinin 300 sandalyeli parlamentoda tek başına çoğunluğu sağlayarak 155-167 koltuk elde etmesi öngörülüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG