Erişilebilirlik

Yunanistan'da Gösterilerde Üç Kişi Öldü


Atina'da göstericilerle polis arasında çatışma yaşanıyor

Yunanistan’da hükümetin tasarruf önlemlerine karşı yapılan protesto gösterileri sırasında üç kişi hayatını kaybetti. Göstericilerin bir bankanın ateşe verildiği sırasında öldüğü bildirildi.

Atina’da sokaklarda polisle göstericiler arasında çatışmalar sürüyor.

Polis, Yunan Parlamentosu’nu basmaya çalışan eylemcilere karşı göz yaşartıcı bomba kullandı. Selanik’teki gösterilerde de olaylar çıktı. Protestocular şehir merkezindeki bazı binaların camlarını kırdı.

Yunanistan’da genel grev nedeniyle ulaşım felç olmuş durumda. Uçuşlar, tren ve feribot seferleri durduruldu. Okullar ve özel ofisler kapatılırken hastaneler sınırlı personelle hizmet vermeye devam etti.

Milletvekilleri 40 milyar dolarlık vergi artırımı ve bütçe kesinti yapmaya hazırlanıyor. En erken yarın oylanacak olan tasarıda emekli maaşlarında kesintiye gidilmesi ve maaşların dondurulması öngörülüyor.

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından sağlanacak 146 milyar dolarlık kurtarma paketi, borç batağına düşen Yunanistan’da kamu harcamalarının önemli ölçüde kısılmasını gerektiriyor.

Kurtarma paketinin önemli bölümünü Almanya karşılayacak. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın tasarruf önlemlerine uymaması durumunda, kendi paylarına düşen 30 milyar dolarlık krediyi geri alacakları uyarısında bulundu.

IMF Yunanistan’ın iflas etmesini önlemek amacıyla ilk etapta 40 milyar dolarlık kredi verilmesi konusunda Pazar günü toplantı yapmaya hazırlanıyor.

XS
SM
MD
LG