Erişilebilirlik

Yunanistan Yeni Tasarruf Bütçesini Açıklıyor


Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras
Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras
Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras, yeni bütçe kesintileri içeren tasarruf paketi konusunda parlamentoyu bilgilendirmeye hazırlanıyor.

Bakan Stournaras, 2013 bütçesini de açıklayacağı parlamento oturumunu takiben, Yunanistan’ın ekonomik krizle mücadelede ihtiyacı olan yeni bir kredi diliminin serbest bırakılması için Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Birliği yetkilileriyle görüşecek. Uluslararası para kuruluşlarının, Yunanistan’daki 17 milyar dolarlık bütçe kesintisini onayladıktan sonra yeni kredi dilimini serbest bırakması bekleniyor.

Buarada, Avrupa Birliği yeni işsizlik rakamlarını yayınladı. Yeni istatistiklere göre, geçtiğimiz yılda AB ülkeleri arasında işsizlik oranının en çok arttığı ülke Yunanistan oldu. AB içinde 25 milyondan fazla insanın işsiz olduğunu gösteren bu son veriler, işsizlik salgınının tüm Avrupa kıtasını sardığını da ortaya koyuyor.

Yunanistan’dan sonra işsizlik oranının en yüksek olduğu diğer AB ülkeleri İspanya, Portekiz, İrlanda ve Slovakya olarak sıralanıyor. Şimdiye kadar Yunanistan, İrlanda ve Portekiz’in uluslararası kuruluşların yardımına başvurduğunu belirten uzmanlar, İspanya’nın da yakında bu ülkeler arasına katılabileceği tahmininde bulunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG