Erişilebilirlik

Yunan Milletvekilleri Yardım Paketini Görüşüyor


Yunanistan’da üçüncü yardım paketiyle ilgili yasa tasarısı yarın oylamaya sunuluyor. Milletvekilleri tasarı üzerindeki görüşmeleri bugün tamamlamayı umuyor.

Dün, Yunanistan ve uluslararası alacaklıları yeni kurtarma paketi üzerinde ilke anlaşmasına vardıklarını açıklamışlardı.

AB Komisyonu Sözcüsü Annika Breidhardt de 94 milyar dolarlık paket üzerinde ilerleme sağlandığını doğruladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, milletvekillerini olağanüstü toplantıya çağırdı ve paketi Perşembe günü, Euro bölgesi maliye bakanlarının Cuma günkü toplantısı öncesinde oya sunmalarını istedi.

Yunanistan’ın Avrupa Merkez Bankası’na 3,5 milyar dolarlık borç ödemesi yapabilmesi için 20 Ağustos’a kadar dış borç bulması gerekiyor.

Son beş yıldır mali kriz içinde olan Yunanistan bugüne kadar iki kez dışardan yardım aldı. Bu yardımlar karşılığında Yunan hükümeti kemer sıkma politikaları izledi ve bazı yapısal reformlar yaptı.

Ancak bazı ekonomistler, yardım paketleri karşılığında Yunanistan’dan istenen koşulların çok ağır olduğunu ve ekonomiyi daha da daralttığını öne sürüyor.

AB ve IMF, temerrüde düşmek üzere olan Yunanistan’a, geçen ay yeni bir yardım paketi üzerinde görüşmeler yapma konusunda anlaşmaya varmıştı.

Yunanistan hükümeti mali krizi aşmak için bir dizi önleme başvurdu. Bu çerçevede borsada bir ay işlem yapılmadı, bankalar üç hafta kapatıldı ve bankalardan çekilen günlük paraya sınırlama getirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG