Erişilebilirlik

Yunanistan ve Bulgaristan Sınırına Mülteci Akını Sürüyor


Çok sayıda göçmen Türkiye-Yunanistan sınırındaki tampon bölgede bekleyişini sürdürüyor.
Çok sayıda göçmen Türkiye-Yunanistan sınırındaki tampon bölgede bekleyişini sürdürüyor.

Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyen mültecileri durdurmayacağını açıklaması üzerine Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına akın eden göçmenlerin sayısı artıyor.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırın Türkiye tarafından geçen mülteci sayısının 25 bini aştığını söylemesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu sabah itibariyle oluian güncel sayıyı paylaştı.

Süleyman Soylu sabah saat 9:55 itibariyle Türkiye’den Edirne üzerinden çıkış yapan göçmen sayısının 76 bin 358 olduğunu söyledi. Sayının artmaya devam ettiği belirtiliyor.

Yunan hükümet kaynakları Pazar sabahı sınırda toplanan kişi sayısını 3 bin civarında olarak belirtirken Uluslararası Göç Örgütü de sayının 13 bin civarında olduğunu söylüyor.

Ancak sınırın Türkiye tarafından geçen mülteci Yunanistan ya da Bulgaristan’a geçmek konusunda başarılı olamıyorlar. Yunan ve Bulgar askeri kuvvetleri sınırdaki güvenliği arttırmış durumdalar. Zaman zaman Yunan askerleri tampon bölgedeki göçmenleri püskürtmek için biber gazı kullanıyorlar.

Öte yandan deniz yoluyla da bir grup mülteci Yunanistan’a ulaşmaya çalışıyor. Pazar sabahı 500 kadar mültecinin Yunan adalarına ulaşmayı başardığı belirtiliyor.

Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis yaptığı açıklamada “Dün sınırımızı geçmek için 9600 deneme oldu ancak bunların hepsi başarıyla engellendi” dedi. Stefanis ayrıca Türkiye’yi mğltecilerin sınıra akın etmesine yardımcı olmakla suçladı. Yunan bakan “Türkiye sadece geçişlerine izin vermiyor aynı zamanda onlara yardım da ediyor” dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG