Erişilebilirlik

Yunanistan Sınırda Göçmenlere Müdahaleyi Sürdürüyor


Yunanistan sınırı üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenlere, Yunan güvenlik güçlerinin sınırdaki müdahalesi devam ediyor. Yunan polisi, Türkiye'yle Yunanistan arasındaki Pazarkule sınır kapısı civarındaki tampon bölgede bulunan göçmenlere, biber gazıyla müdahale ediyor.

Yunanistan sınırda yoğunluğun artması üzerine askerlerle birlikte toplumsal olaylarda müdahalede kullanılan polis kuvvetlerini de sınıra getirmiş durumda. Türkiye de Yunan güvenlik güçlerinin göçmenleri geri itmelerini önlemek amacıyla sınıra 1000 özel harekat polisi gönderdi.

Yunan hükümet yetkilileri, 8 günlük süre içerisinde binlerce yasal olmayan geçiş girişiminin önlendiğini açıkladı. Son 24 saatlik süre içerisinde Yunanistan, 1200’den fazla kaçak girişimi engellediklerini, 27 kişinin de tutuklandığını açıkladı. Tutuklananların çoğunluğunun Afgan ve Pakistanlı oldukları belirtiliyor.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Amerikan CNN Televizyonuna verdiği demeçte “Yunanistan her egemen devletin sınırlarını korumak ve kaçak geçişleri önlemek adına yapacağı şeyi yapıyor. Korkarım ki bu, Türkiye tarafından sürekli olarak yürütülen sistematik bir provokasyon. Bu insanlar Türkiye tarafından kullanılıyorlar”dedi.

Sınırın Yunanistan tarafına bir taraftan ağır makineli silahların getirildiği görülürken çukurlar kazmak için buldozer ve kepçeler de getirildi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG