Erişilebilirlik

Yunanistan Krizden Çıkıyor mu?


Yunanistan beklenen fiyatın üzerinde 13 milyar dolarlık tahvil geri alımı yapacağını açıkladı.
Yüksek tahvil fiyatları, Yunanistan’ın borçlarını azaltabileceği ve uzun süredir ertelenen mali yardımı alabileceği umudunu güçlendirdi.

Atina Hükümeti, 39 milyar dolarlık borcunu geri almaya çalışacağını, tahvillerin fiyatının, yatırımcıların uluslararası mali piyasalarda şu an sattıkları fiyattan biraz daha yüksek olacağını bildirdi.
Yunanistan, kredi kuruluşlarına, anlaşma yapıp yapmayacaklarına dair Cuma gününe kadar süre tanıdı. Yunan tahvilleri şu anda değerinin dörtte ya da üçte birine satılıyor. Yunanistan’ın önerisini kabul eden yatırımcılar tahvilleri, değerinin yüzde 40’ına satın alabilecek.

Yunanistan bu satışla borcunun 26 milyar dolarını ödemeyi umuyor. Tahvil satışı, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nden iki yıl içinde ikinci kez alacağı kurtarma paketinin karşılığında yapacağı mali reformları bir parçasını oluşturuyor.

Yunanistan’ı borçlarını azaltması için kemer sıkmaya zorlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in tutumunu az da olsa yumuşattığı gözleniyor. Merkel, Atina Hükümeti’nin 2014 ya da 2015’ten önce borç almaması durumunda Almanya’nın Yunanistan’ın bazı borçlarını affedebileceğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG