Erişilebilirlik

Yunanistan-IMF Görüşmeleri Sonuç Vermedi


Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras
Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras

Yunanistan, Brüksel’de Uluslararası Para Fonu IMF’yle yapılan ekonomik reform odaklı görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine iflasın eşiğine bir adım daha yaklaştı

Yunanistan ve IMF arasındaki toplantının, tarafların birbirini suçlamaya başlaması üzerine bir saatten az süre içinde dağıldığı bildiriliyor.

Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin maliye bakanları, Yunanistan’ın 19 ülkeli euro bölgesinde kalmasının mümkün olup olmayacağını ele almak üzere Perşembe günü biraraya gelecek.

Yunanistan’ın borçlarını ödemesi için önünde bir ay var. Borç ödemelerinin yapılabilmesi için Yunanistan’ın IMF ve Avrupa Merkez Bankası’ndan 240 milyon euro tutarındaki kurtarma paketi kredisinin bir sonraki taksidini alması gerekiyor.

Öte yandan bankalar, Yunanistan’ın, vergi artışı ve emekli maaşlarında kesinti gibi yeni ekonomik reformlar yapması gerektiği konusunda ısrarlı. Yunan Hükümeti ise şimdiye kadar çok fedakarlık yaptıklarını, bunun sonucunda Yunan halkının hayat standardı düşerken işsizliğin arttığını kaydediyor.

Avrupalı maliye yetkilileri ise ekonomik reform önerilerinde eksiklikler olan Yunanistan’ın sabırları taşırmaya başladığı görüşünde. Bir Alman yetkili, Yunanistan’la anlaşma yapmak için son dakikada görüşmeler düzenlenmesinin ‘saçma’ olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG