Erişilebilirlik

YPG: 'Türkiye Bize Saldırıyor'


YPG: 'Türkiye Bize Saldırıyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Geçen ay IŞİD ve PKK hedeflerine hava saldırıları başlatan Türkiye’nin bu operasyonlarını daha çok Kürtler’e ait hedeflere yoğunlaştırmasından kaygı duyuluyordu. IŞİD’le mücadele eden YPG güçleri bir süre önce Türkiye’nin saldırılarına hedef olduklarını iddia ediyor. Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Zana Ömer’in haberi.

Suriye’deki YPG güçlerinin Türkiye sınırında saldırıya uğramasının ardından bölgede gerginlik tırmanıyor. Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı Zor Muğar köyünde bulunan YPG güçleri, sınır ötesinden Türk tanklarının ateşine maruz kaldıklarını söylüyor:

Açıklama bekleyen YPG durumu uluslararası koalisyon güçlerine bildirdi.

YPG sözcüsü Redur Halil, “Türkiye’nin yaptığı YPG’ye karşı açık bir saldırı. Bu durumu koalisyondaki ortaklarımıza bildirdik. Koalisyon durumun farkında. Ayrıca YPG de bu olayla ilgili resmi bildiri yayınladı ve Türkiye’den bir açıklama istedi” diye konuşuyor.

Amerika’nın Sesi, Türk askeri kaynaklarına ulaşmaya çalıştı, ancak yanıt alamadı.

Amerika Türkiye’nin PKK operasyonlarına destek veriyor, ancak bu operasyonların YPG’yi hedef almasını istemiyor. PYD’ye bağlı YPG güçleri PKK’yla bağlantılı olsa da sahada IŞİD’e karşı savaşan etkili bir askeri güç.

YPG ayrı bir olayda IŞİD militanlarının Sirrin kasabasına saldırırken, Türk jetlerinin de tepelerinden uçtuğunu bildirdi.

YPG sözcüsü Halil, “Türk jetleri Sirrin ve Kobani üzerinden uçarken, IŞİD teröristleri de Sirrin’e saldırdı. Bunun sonucunda YPG savaşçıları öldü. Türkiye bunlara bir açıklama getirmeli. Neden Türkiye IŞİD’le savaşması gerekirken bunları yapıyor?” diyor.

YPG, Ankara’nın Türkiye’de tedavi gören altı yaralı YPG savaşçısını el Kaide bağlantılı El Nusra militanlarına teslim ettiğini iddia ediyor. Türk askeri kaynaklarıysa YPG’nin bu iddialarını soran Amerika’nın Sesi’ne açıklama yapmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG