Erişilebilirlik

Youtube Yeni Stüdyolarla Kalitesini Arttıracak


Youtube Yapım Stüdyolarıyla Kalitesini Arttırmayı Hedefliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Youtube, Londra, New York, Los Angeles ve Tokyo’da ileri teknoloji kullanan yapım stüdyolarıyla görsellikte daha iyi bir kalite yakalamaya çalışıyor

Youtube, çoğunlukla sevimli bebeklerin ve ev hayvanlarının videolarını gösteren bir sosyal paylaşım sitesi olmanın ötesine geçti. Youtube kısa süre önce, Londra, New York, Los Angeles ve Tokyo’da ileri teknoloji kullanan yapım stüdyoları açtı. Bu sosyal paylaşım sitesinin hedefi, internetin dünyanın birçok yerinde genç kuşaklar için ana eğlence kaynağı haline geldiği bir dönemde, görsellikte daha iyi bir kalite yakalamak. Amerika’nın Sesi’nden Elizabeth Lee, Youtube’un Los Angeles’taki stüdyosunu ziyaret etti.

Dünya çapında izleyicisi olan “Lise Video Oyunu” adlı programın çekimlerinde yoğun bir gün yaşanıyor. Ama program televizyonda yayınlanmayacak. Program sadece internet üzerinden izleniyor.

Jimmy Wong, “Bu uzun metrajlı internet dizisi, televizyonda gördüğünüz programlarla aynı kalitede ve onlardan çok daha büyük bir yapım bütçesine sahip,” şeklinde konuşuyor.

Jimmy Wong, YouTube içerik yaratıcısı ve dizide oyuncu. Kardeşi Freddie de dizinin yönetmeni. Programın internetteki izleyicilerinin yaptığı 5 ila 15 dolarlık bağışlarla ikinci sezon çekimleri için toplam 800,000 dolarlık bir bütçeye ulaşılmış.

Wong, “Programın YouTube’da üç milyondan fazla takipçisi var ve bu geniş izleyici grubunun yaşları da 13 ile 17 arasında,” diyor.

YouTube, Google’un İçerik Ortaklığı Direktörü Malik Ducard, 35 yaş altındaki genç kuşak internet kullanıcılarının eğlenmek için YouTube’u tercih ettiğini söylüyor: “Bu temel yaş grubu YouTube’u çoğunlukla bilgisayarlarında açılış sayfası olarak kullanıyor veya televizyon izlerken bile YouTube sayfasını açık tutuyor.”

İzleyiciler her zaman YouTube’da yeni bir şey bulabilir. Siteye dakikada 72 saatlik içerik yükleniyor.

Bugünlerde Youtube, internet izleyicisine daha profesyonel bir içerik sunmaya çalışıyor. Los Angeles’taki ışık ve kameralarla dolu 3700 metre karelik bu stüdyo, YouTube’un dört yapım stüdyosunun en büyüğü. Liam Collins stüdyonun direktörü.

Collins, “Daha fazla izleyici çekmek istiyoruz ve bunu daha kaliteli, daha iddialı bir içerikle başarabileceğimize inanıyoruz,” diyor.

“Lise Video Oyunu”, bu stüdyoda çekilen tek program değil. Rus asıllı Olga Kay, Youtube’u keşfedene kadar bir sirkte çalışıyormuş. O da artık komedi programlarını Youtube stüdyosunda çekiyor.

Olga Kay, “Önümüzdeki beş sene içinde birçok Hollywood yıldızının YouTube’la çalışacağına inanıyorum,” şeklinde konuşuyor.

Sinema ve televizyon sektörü de program tanıtımları için YouTube’u kullanıyor. YouTube kullanıcıları, izledikleri içerik hakkında yorum yaparak, program yapımcılarına yardımcı olduklarını söylüyor.

Malik Ducard, “İletişimin önemi giderek artıyor,” diyor.

Malik Ducard internet sayesinde, sektördeki yeni oyuncuların evrensel bir izleyici kitlesine ulaştığını söylüyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG