Erişilebilirlik

Yolsuzlukla Suçlanan Netanyahu Medyayı Hedef Gösterdi


İsrail’de yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hedefindeki Başbakan Benyamin Netanyahu, medyayı kendisine karşı kampanya yürütmekle suçladı.

Netanyahu, Tel Aviv’deki Likud Partisi gösterisinde yüzlerce destekçisine seslendi. ‘Solcu medya’nın kendisinden kurtulmak için muhalefetle işbirliği yaptığını savunan Netanyahu, “Polis soruşturmasının beni devireceğini umuyorlar çünkü beni sandıkta yenemeyeceklerini biliyorlar” dedi.

Netanyahu, rejim değişikliği için kendine ve ailesine karşı saplantılı ve eşi benzeri görülmemiş bir kampanya düzenlendiğini de öne sürdü.

Gösteriye katılan Likud Partililer, Netanyahu’nun sözlerini alkışlarla karşıladı. Göstericiler, Netanyahu’nun takma ismini de kullanarak, “Bibi, İsrail’in kralı” sloganı attı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, polis soruşturmasında, rüşvet ve yolsuzluktan şüpheli bulunmuştu. Eski danışmanlarından Ari Harov'un da Netanyahu aleyhine tanıklık ettiği öne sürülmüştü.

Netanyahu’nun soruşturulduğu suçlamalar, işadamlarından lüks hediye kabul etmek ve bir İsrail gazetesine, lehinde yayın yapması karşılığında, rakiplerin tirajıyla oynamayı önermek.

Netanyahu’nun eşi Sara da, özel konutunun harcamalarını başbakanlık bütçesinden yaptığı iddiasıyla açılan soruşturmada ifade vermişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG