Erişilebilirlik

Yolsuzluk Operasyonu Seçmeni Etkiler mi?


Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yerel seçimler öncesi yaptıkları kamuoyu anketlerini, seçmenlerin eğilimlerini Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi

KONDA araştırma şirketi genel müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye’de 30 Mart‘ta yapılacak yerel seçimleri, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin kostümlü provası” olarak niteliyor. Seçmenin her türlü gelişmeye tepki göstereceğini ve bunun da sandığa yansıyacağını belirten Ağırdır, ancak bunun iktidarla muhalefetin yer değiştireceği kadar radikal bir değişim olmayacağını söylüyor.

“Yüzde 60 kutuplaşma pençesinde”

“Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye’nin %25’inin bir uçta, %35’inin ise diğer uçta olmak üzere yüzde 60’ı kutuplaşma pençesine düşmüş durumda” diyen Ağırdır, bazı gelişmelerin seçmenleri rahatsız ettiğini kabul ediyor. Ancak Ağırdır, başka gelişmelerin de seçmeni siyasi tavrını korumaya ittiğini, bu nedenle de henüz radikal bir oy değişimi görünmediğini söylüyor.

“Yolsuzluktan rahatsız olanlar da oyunu değiştirmez”

Yolsuzluk operasyonuna tepkinin mutlaka sandığa yansıyacağını, ancak buradaki tepki sözcüğünü, oy tercihini değiştirmek olarak algılamanın seçmenlere haksızlık olacağını savunan Bekir Ağırdır, oy tercihlerinin tek bir olaya bakılarak değişmediğini söylüyor. Ağırdır, “Özetle, yolsuzluktan şikayetçi olduğu halde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verecek seçmenler olduğu gibi CHP’den şikayetçi olduğu halde oy vermeye devam eden seçmenler olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Solun hatası, toplum tercihlerini küçümsemek”

KONDA Genel Müdürü bekir Ağırdır, seçimden iktidar partisinin çok az oy kaybederek galip çıkması halinde bunun “Türkiye toplumu yolsuzluğu hoş görüyor diye yorumlanması çok büyük haksızlık olur” diyor. Bekir Ağırdır, Türkiye’de aydınlar, akademisyenler ve özellikle de sol partilerin en büyük hatasının, toplumun bilincini ve tercihlerini sürekli olarak küçümsemek olduğunu da öne sürdü.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:38 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG