Erişilebilirlik

Yılmaz: ‘Ulusal Güvenlik İçin Tedbir Alırız’


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM’de milletvekillerini bilgilendirme konuşmasında, Türkiye'nin, topçu birlikleriyle angajman kuralları çerçevesinde 13 Şubat'tan bugüne YPG hedeflerini vurduğunu söyledi.

Bölgedeki Kürtler açısından Türkiye’nin koruyucu rolü olduğunu savunan Yılmaz, bununla birlikte PYD-YPG için “Rusya’nın maşası” ifadesini kullandı. Yılmaz, “Sınırımıza bitişik Suriye'deki gelişmeler Türkiye için ulusal güvenlik meselesidir. Dolayısıyla ülkemizin, halkımızın güvenliği için gerekli tüm tedbirleri tereddüt etmeden alırız. PYD-YPG'nin sınırımızın güneyini muhaliflerin erişimine tamamen kapatması, orada sözde bir koridor tesisi için Fırat'ın batısına geçmesi veya Afrin'den Azez bölgesine yönelik taarruza girişmesi bizim gözümüzde aynıdır. Bu duruma da müsaade edilemez,” diye konuştu.

Muhalefetten gelen eleştiriler üzerine Yılmaz, Süleyman Şah operasyonunda PYD’ye bilgi verildiğini ancak işbirliği yapılmadığını da açıkladı.

Yılmaz’ın, “Geçmişte PYD ile yapılan görüşmelerde şunlar söylendi: ’Rejimle işbirliği yapma, teröre başvurma ve oldu-bittilerden uzak dur. Çünkü bunu Türkiye kabul etmez’ denildi” sözleri de dikkat çekti.

Rusya’ya savaş suçu ithamı

Bakan, Rusya’nın Suriye’de askeri harekatına başladığı 30 Eylül 2015’ten bu yana kadar 7 bin 200’e yakın hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve bunun yüzde 88’inin muhaliflerle sivilleri hedef aldığını, geriye kalan yüzde 12'lik kısmının DEAŞ'a karşı olduğunu açıkladı. Rusya'nın sadece hava gücüyle değil yaklaşık 5 bin askeriyle Suriye’de sahada olduğunu kaydeden Yılmaz, Rusya’nın son 24 saat içinde 2 okul, sınır tanımayan doktorlar örgütü kontrolündeki bir hastaneye saldırdığını belirterek, “Bu vahim saldırıların savaş suçu olduğunu açıkça belirtmek isterim,” dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG