Erişilebilirlik

Yılmaz: “Türkiye Algısında Kötüden Daha Kötüye Bir Gidiş Var”


CHP Ardahan Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Washington’da çeşitli temaslarda bulundu. Yılmaz, temaslarında Türkiye algısında “kötüden daha kötüye doğru bir gidiş” gözlemlediklerini söyledi.

Yılmaz, Washington’daki temasları boyunca hem yönetimden hem de düşünce kuruluşlarından isimlerle biraraya geldiğini kaydetti.

Öztürk Yılmaz, görüşmelerinde Türkiye algısında “kötüden daha kötüye doğru bir gidiş” olduğunu gözlemlediklerini belirtti:

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,“Genel olarak Türkiye algısında kötüden daha kötüye doğru bir gidişin olduğunu üzülerek gördük.Genel olarak 4 konu var Amerika ile Türkiye arasında şu anda sorun teşkil eden… Bunlardan biri Suriye; Suriye’nin geleceği konusunda belirsizlikler ve PYD-YPG’ye silah yardımı. İkinci konu Fethullah Gülen’in iadesi…Bu konuda da farklı bir çizgide bulunuyor iki ülke, Sarraf konusu sorun olmaya devam ediyor ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısının buradaki durumu” dedi.

Yılmaz: “Türkiye Algısında Kötüden Daha Kötüye Bir Gidiş Var”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

Yılmaz, temasları sırasında bu konularla ilgili olarak esasen birliktelik değil, farklılığın devam ettiğini gördüklerini, ama iki ülkenin de ilişkileri koparmak niyetinde olmadığını söyledi:

Öztürk Yılmaz, ”Tabii, ABD’nin yeni yönetiminin Türkiye’ye bakışı açısından Türkiye’de büyük bir beklenti yaratıldı ancak gördüğümüz bu temel konularda esasen farklılığın devam ettiği” ifadelerini kullandı.

Amerikan yönetimi YPG’ye silah sağlama kararını taktiksel olarak nitelese de Yılmaz, kendisinin bu kararın geçici olduğunu düşünmediğini kaydetti:

Yılmaz, “YPG konusunda alınan kararı taktiksel, geçici, Rakka ile sınırlı şekilde izah etmeye çalıştılar ama şunu biliyoruz ki bu konu esasen taktiksel olarak sunulsa da Türkiye’yi daha fazla öfkelendirmemek için bu şekilde sunuluyor. Şahsen ABD’nin bu kararının geçici olduğunu düşünmüyorum, Amerika’nın orada gayet bilinçli bir politika uyguladığını biliyoruz. Yalnız Suriye’nin geleceği konusu daha henüz belli değil, ne olacağı belli değil, dolayısıyla madem çözüm olmuyor, parça parça çözüm konusunda yol alınmaya çalışılıyor” dedi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan olaylara da değindi ve bunun Türkiye’nin imajına çok büyük zarar verdiğini kaydetti.

Yılmaz, ”Bu talihsiz bir olay, Türkiye’nin imajı zaten zayıflamış imajına çok büyük bir darbe vurmuş, üzülerek gördük” ifadelerini kullandı.

Öztürk Yılmaz, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nda konu hakkında Türkiye’yi kınayan karara dikkat çekti ve kararın bağlayıcı nitelik taşımasa da siyasi açıdan hoş bir durum oluşturmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG