Erişilebilirlik

Yıldırım Yunanistan'da Konuştu: “Hukukun Verdiği Karara Saygılıyız”


Yıldırım: “Yunanistan Yargı Kararına Saygılıyız”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Başbakan Binali Yıldırım Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’la Atina’da biraraya geldi. Görüşme Yunan mahkemesinin darbe girişimine katıldığı iddia edilen askerleri Türkiye’ye iade etmeme kararının yarattığı gerilim ortamında gerçekleşti.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Çipras anlaşmazlıklara rağmen iki komşu ülkenin sadece iyi ilişkilerden fayda göreceğini belirtti.

Çipras, iki üke çeşitli zorluklarla karşılaşsa da birbirlerinin sorunlarından avantaj sağlamaya çalışmamalarını olumlu bulduğunu söyledi.

Yunanistan ve Türkiye Ege Denizi sınırları, deniz altı aramaları, Kıbrıs gibi birçok konuda farklı düşünüyorlar. Atina Türk uçaklarının sürekli hava sahasını ihlal ettiğini belirtiyor.

Çipras, Yıldırım’a bu durumun yardımcı olmadığını ve devam edemeyeceğini, kaza riskini artırdığını söylediğini kaydetti. Yıldırım da Yunanistan’ın da Ege Denizi’nde ihlallerde bulunduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki bir başka problem de 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddia edilen ve Yunanistan’a iltica başvurusunda bulunan 8 Türk askerinin Türkiye’ye iade edilmemesiydi.

Konuyla ilgili soruya Çipras ülkesinde yargının bağımsız olduğunu belirterek yanıt verdi.

Yıldırım da hukukun verdiği karara saygılı olduklarını ancak darbecilerin Türkiye-Yunanistan ilişkilerine darbe vurmasını istemediklerini kaydetti.

Yıldırım: Hukukun Verdiği Karara Saygılıyız
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Yunanistan Yüksek Mahkemesi Ankara’nın tepkisine rağmen 8 askeri Türkiye’ye iade etmeme kararı almıştı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG