Erişilebilirlik

Yıldırım: 'Sarraf İnşallah Yanlıştan Döner'


Başbakan Binali Yıldırım New York’ta görülen Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasında savcılarla anlaşma yaparak tanık koltuğuna oturan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’ın hatasından döneceğini umduğunu söyledi. Yıldırım, İran’a uygulanan yaptırımların ihlal edilmesi üzerinden görülen davanın Türkiye ve Türk ekonomisini hedef aldığını söyledi.

Rıza Sarraf, New York’taki mahkemede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’a yönelik yaptırımları delmek için yapılan bir plana onay verdiğini anlatmıştı.

Yıldırım: 'Sarraf İnşallah Yanlıştan Döner'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Yıldırım, “İnşallah içinde bulunduğu yanlıştan döner. Zaten kendisi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım alıcısı olursa.' Buradan açıkça ifade ediyorum. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış tamamen siyasi şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türkiye'yi zora sokmaktır” ifadelerini kullandı.

Suçlamalara konu olan eylemlerin yapıldığı dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Amerika’nın İran’a uyguladığı ekonomik yaptırımları ihlal etmediğini söylüyor.

Savcılar dava kapsamında dokuz kişiyi İran’a uygulanan yaptırımları delmek için ‘kumpas’ kurmakla suçluyor, ancak sadece 34 yaşındaki Sarraf ve 47 yaşındaki Atilla Amerikalı yetkililerce tutuklanmış bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG