Erişilebilirlik

Yıldırım Müslüman Toplumu Temsilcilerini Uyardı


Başbakan Binali Yıldırım, Amerika temasları kapsamında Maryland eyaletinde bulunan Diyanet Amerika Merkezi'nde Müslüman toplumunun temsilcileriyle biraraya geldi.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları Amerikalı Müslümanlara aktaran Başbakan Yıldırım uyarılarda bulundu, destek istedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “FETÖ'nün algı operasyonları yürüttüğünü” dile getirdi ve “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bu algı oyunlarından etkilenmediğini biliyorum” dedi. Yıldırım, "FETÖ bir din adamı değil, eli kanlı bir teröristtir. DAEŞ ile FETÖ arasında hiç bir fark yoktur. İkisi de İslam dinini, kutsal değerlerini ayaklar altına almıştır. Türkiye’nin dostları olarak sizlerin de FETÖ’ye bağlı okullardan ve kültür merkezlerinden uzak durmanızı özellikle bekliyoruz, istirham ediyoruz ve FETÖ yandaşlarını aranıza almayın. Bu insanların sizi yanıltmalarına asla izin vermeyin" uyarısında bulundu.

Türkiye’nin bir buçuk yıllık süre içinde hukuk sınırları içinde sözkonusu yapıyı deşifre etmeye devam ettiğini kaydeden Yıldırım, “Bu süre içinde ülkemizde etkinliğini kaybeden bu örgüt, uluslararası boyutta aklanma faaliyeti yürütmektedir. Ülkemizi karalama kampanyalarına hızla devam etmektedir. Dinimizi, değerlerimizi istismar edenlere bir daha fırsat vermeyeceğiz. Bu hain darbe girişimini planlayan icra eden ve hala ABD’de yaşayan Fetullah Gülen onlarca yıl kendini ılımlı bir İslam alimi olarak tanıttı ve iyi niyetli bir çok Müslümanı sömürdü kandırdı. Aslında amacı Türk devletine sızmak ve ele geçirmekti" diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG