Erişilebilirlik

'YGS'de Yaşananlar Seçim Sandığına da Yansıyabilir'


'YGS'de Yaşananlar Seçim Sandığına da Yansıyabilir'
'YGS'de Yaşananlar Seçim Sandığına da Yansıyabilir'

YGS’deki şifre iddialarının etkisi sürüyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in iddialar üzerine sınava giren öğrencilere gönderdiği mektup, tartışmalara nokta koymak yerine daha da alevlenmesine neden oldu. Peki şimdi ne olacak? YGS’nin iptali söz konusu mu? İptal yerine sınav sonuçlarının açıklanması nasıl sıkıntılar doğurur?

Bu soruların yanıtlarını Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü’ye sorduk. Güçlü, ÖSYM Başkanı’nın açıklamalarından sadece hükümetin tatmin olduğunu ama öğrenci ve velilerin kafasındaki soru işaretlerinin giderilmediğini söylüyor.

Güçlü, hükümetin bugüne kadar "ÖSYM bugüne kadar hata yapmadı o yüzden arkasındayız" dediğini hatırlatıyor. Ancak Milliyet gazetesi yazarına göre son yaşanlardan sonra hükümet de tavrını değiştirebilir.

'Öğrenciler Sokağa Döküldü'

Abbas Güçlü, sınavlara dair tartışmaların yaklaşan seçimlerde de etkili olabileceğini söylüyor. Öğrencilerin siyasetle ilgilenmeye başladığını, sokaklara döküldüğünü vurgulayan Güçlü ÖSYM'nin şaibeler nedeniyle sonuçları açıklamaması gerektiğini belirtiyor.

Abbas Güçlü'yle söyleşimizin tamamını aşağıdaki medya oynatıcıdan dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG