Erişilebilirlik

Yetkililer BP'nin Petrol Temizleme Çalışmalarından Memnun Değil


Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısının kıyılarda tahribata neden olmasını önlemek için harcanan çabaların yetersizliği, hayal kırıklığı yaratıyor.

Amerika İçişleri Bakanı Ken Salazar, petrol şirketi BP’nin sızıntıyı önlemek için yaptığı çalışmaların işe yarayacağına inanmadığını söyledi.

Salazar BP’nin başarısız olması durumunda hükümetin devreye girmeye hazır olduğunu kaydetti.

Louisiana eyaleti valisi Bobby Jindal hem BP yetkililerine hem de federal yetkililere yüklendi ve eyaletin kıyı şeridini korumak için talep ettiği kaynakların hala ulaşmadığını söyledi.

İlk dalga petrolün 105 kilometre uzunluğundaki Louisiana sahillerine ulaştığını bildiren Jindal, daha fazla petrolün sahillere vurması durumunda eyalet olarak kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalacaklarını bildirdi.

Vali Jindal, bu görüşlerini, BP’nin Cumartesi günü sızıntı noktalarından birinden vakumlu boruyla sadece bin 300 varil petrol toplayabildiğini bildirmesi üzerine dile getirdi. Şirket, sızıntıdan Cuma günü 2 bin varil toplamayı başarmıştı.

Ken Salazar bugün İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve bir grup Louisiana senatörüyle beraber bölgeyi ziyaret edip yetkililerden bilgi alacak.

XS
SM
MD
LG