Erişilebilirlik

Yeşil Festivali Çevreci Ürünler Sunuyor


Washington’da sık sık çevreyele ilgili etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz haftalarda kutlanan 7’inci Yeşil Festivali.

Yeşil Festival’deki Çevre-Moda Sahnesi’nde sergilenen tüm kıyafetler geri dönüşümlü maddeler kullanılarak dizayn edilmiş. Kendi yaptığı el çantaları ve aksesuarları sergileyen Cherry Kwunyeun şöyle konuşuyor: “Eski etek ya da örtülerde kullanılan kumaşı yeniden kullanarak el çantaları yapıyoruz. Daha modaya uygun ve pazarlanabilir çantalar yaratıyoruz.”

Festivalin Kent Çiftçiliği fuarında bahçecilik uzmanı Pablo Elliott bitkileri polyester kumaşıyla soğuktan nasıl koruduğunu anlatıyor. Festivalin kurucularından Kevin Danaher ise şunları söylüyor: “Festivalde yaklaşık 200 konuşmacı, 300 yeşil ekonomi sergisi var. Halkı çevreci yaşam tarzına teşvik etmeye çalışıyoruz. Daha önce bilmedikleri bilgileri vermek ve yeni bir şirket veya kuruluşu tanıtmayı hedefliyoruz.”

Organizatörlere göre, Washington Sergi Sarayı’nda düzenlenen fuara çevre dostu ürünler ve yeni teknolojiler hakkında bilgi almak isteyen 30 bin kişi katıldı. Ziyaretçi Moe Cunningham evde yapacağı projeler için yeni fikirler arıyor. Cunnigham, “Çevreye yardımcı olmak hep istediğimiz bir şeydi. Evde enerjiyi daha tasarruflu kullanmak, yalıtımı iyileştirmek buna örnek gösterilebilir,” diye konuşuyor.

Sergiye katılan NOVA Sprey Köpük Yalıtım şirketinden Kenneth Thacker çözümün kendilerinde olduğunu söylüyor. Thacker şöyle konuşuyor: “Bu yalıtım maddesinin adı Heatlok Soy. İçerdiği petrokimyasal maddelerin yüzde 20’si temizlenerek yerine soya fasulyesi yağı koyduk. Sprey poliüretan köpükle yapılan yalıtım enerji faturasında yüzde 50 tasarruf sağlıyor.

Çevre dostu Hydros içinde filtre bulunan bir su şişesi. Mucidi Aakash Mathur şöyle konuşuyor: “Bugün kullandığımız su şişeleri çevreye zarar veriyor ve çok masraflı. Hydros bunun için en iyi çözüm.”Aakash Mathur, Hydros filtrelerinin 200 plastik su şişesine bedel olduğunu söylüyor. Punam Şah bu fikri çok beğenenlerden.
“Bence birçok kişi değişmeleri gerektiğini duymaktan hoşlanmıyor. Küçük adımların ne büyük değişikliklere yol açabileceğinin farkında değiller,” diyen Şah herkesin her yıl yaşam tarzlarında yapacağı bir iki küçük değişikliğin gezegeni kurtarabileceğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG