Erişilebilirlik

Yeşil Kart İçin Son Gün: Ne Yapmalı


Gündem I 23 Ekim
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:30:02 0:00

Amerika Birleşik Devleri'nde yaşama ve çalışm hakkı veren Yeşil Kart çekilişinde önceki yıllara göre bir değişiklik var mı?

Son başvuru tarihi 3 Kasım olan çekilişe katılmak için kurallar neler? Kimler başvurabilir? Katılım için bir ücret gerekiyor mu? Çekilişte kazananlar nasıl belirleniyor?
Amerika'da oturma ve çalışma izni sağlayan Yeşil Kart çekilişi ile ilgili merak edilen soruları sizin için Avukat Kağan Kocaoğlu'na sorduk.

Kazananlar unutup başvurmuyor

Kocaoğlu, "Yeşil Kart"a giden yolun, sadece çekilişi kazanmaktan geçmediğini, asıl uzun bir süreçin bundna sonra başladığına dikkat çekiyor. Artık kazananların evine posta yoluyla herhangi bir zarf gönderilmediğini, sonuçların başvuru numaralarıyla internet üzerinden kontrol edildiği takdirde öğrenilebildiğini vurguluyor. Bu durumun da çok sayıda talihlinin, başvuru süresini kaçırarak haklarını kaybetmelerine yol açtığını söylüyor.

Eski fotoğrafla başvuru yapmayın!

Bir başka dikkat edilmesi gereken konu da, tamamen ücretsiz olan bu çekilişe aracı şirketler vasıtasıyla katılanları ilgilendiriyor. Buna gerek olmadığını her uzman belirtse de hata yapmaktan çekinen kişilerin otomatik olarak birkaç yıl üst üste başvuru yapma karşılığında belli bir ücret aldıklarını belirten Kocaoğlu uyarıyor. Amerika’nın başvuru sırasında en fazla altı ay önce çekilmiş fotoğraf istediğini ve önceki yılın fotoğrafının kullanılıp kullanılmadığını tespit edebildiklerini ve bu durumunda başvuruyu geçersiz hale getirebileceğini vurguluyor.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG