Erişilebilirlik

Yeni Zelanda'da Cami Saldırılarının Zanlısı Hakim Karşısında


Yeni Zelanda'da iki ayrı camiye silahlı saldırı düzenleyerek 51 kişiyi öldüren saldırgan Brenton Tarrant, hakim karşısında.
Yeni Zelanda'da iki ayrı camiye silahlı saldırı düzenleyerek 51 kişiyi öldüren saldırgan Brenton Tarrant, hakim karşısında.

Yeni Zelanda’da 2019 yılında iki ayrı camiye silahlı saldırı düzenleyen ve 51 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Brenton Tarrant bugün hakim karşısına çıktı. Tarrant’ın bugünkü duruşmada söz alan ölenlerin yakınlarının konuşmalarını soğukkanlılıkla dinlediği görüldü.

Avustralya vatandaşı olan 29 yaşındaki Tarrant, 51 kişiyi öldürmek 40 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanıyor. Savcılık, iddianamesinde Tarrant'ın olabilecek en yüksek sayıda kişiyi öldürebilmek için dikkatle plan yaptığı belirtildi.

Savcılık ayrıca Tarrant’ın bu saldırı için yıllar içerisinde çok sayıda silah satın aldığını ve saldırı yapacağı camileri detaylı olarak belirlemek üzere bu alanlar üzerinde insansız hava araçlarıyla çekimler yaptığının belirlendiğini belirtti.

Geçen yıl 15 Mart’ta iki ayrı camiye yönelik saldırı nedeniyle ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası alması beklenen Tarrant, ülkede bu cezaya çarptırılan ilk kişi olacak.

Yarın da devam etmesi beklenen duruşmada Tarrant’ın söz alması da bekleniyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG