Erişilebilirlik

Yeni Vergi Tasarısı Temsilciler Meclisi’nden Geçti


Temsilciler Meclisi vergi reformu yasa tasarısını kabul etti. Perşembe günü yapılan oylamada, 205’e karşı 227 oyla tasarı Meclisten geçti.

Her ne kadar tasarı Temsilciler Meclisi’nde fazla bir sorun olmadan kabul edilse de Senato’da yapılacak oylamanın çok daha kritik geçmesi bekleniyor. Zira Senato’da Cumhuriyetçiler sadece iki sandalye ile çoğunluğu ellerinde tutuyorlar.

Zaten Kongre’nin iki kanadındaki vergi reformu yasa tasarıları büyük farklılıklar içeriyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin önerisi olan vergi reformunun, Demokrat senatörlerin destek alması oldukça zor. Bu yüzden de Cumhuriyetçi Partililer, Kongre’nin her iki kanadında aynı tasarıyı geçirmek istiyorlar. Böylece Başkan Trump bu yasaya imza atıp onaylayabilir.

Kongre’nin her iki kanadında sunulan tasarılar, vergi yasasını kolaylaştırıyor. Tasarıların farklılaştığı önemli noktalar: eyalet ve yerel emlak vergileriyle konut kredi faiz ödemelerinin vergiden hangi oranlarda düşürüleceği. Kurumlar vergisi oranlarında yapılması planlanan indirimlerin de nasıl bir süreç içinde hayata geçirileceği de, tasarıları farklılaştığı noktalardan.

Başkan Trump ve Cumhuriyetçi Partililer, vergi reformu sayesinde orta sınıfın refahının artacağını, azalan kurumlar vergisi oranlarıyla da Amerika’ya yatırımların hızlanacağını öne sürüyor.

Demokrat Partililer ise, Cumhuriyetçiler’in sunduğu vergi reformunun sadece zenginlerin işine yarayacağını, öne sürülenin aksine pek çok orta gelirli ailenin ödediği vergi miktarını arttıracağını savunuyor.

Partilerüstü Kongre Bütçe Ofisi, Cumhuriyetçiler’in vergi reformu kabul edilirse, yeni vergi uygulamalarının önümüzdeki on yılda Amerika’nın iç borçlarını 1,7 trilyon dolar tutarında arttıracağını söylüyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG