Erişilebilirlik

Yeni İstihdam Rakamları Faiz Arttırımını Erteledi


Yeni İstihdam Rakamları Faiz Arttırımını Erteledi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Mayıs ayında Amerikan imalat ve enerji sektörlerindeki istihdam büyük ölçüde yavaşladı. Ekonomist Gus Faucher, verilerden çok etkilenmemiş olduğunu belirtti.

Ancak Faucher, hayal kırıklığı yaratan rakamların geçici olduğunu söylüyor. Uzman, istihdamın kısa zamanda tekrar yükseleceğini düşünüyor.

Seçim yılında istihdam rakamları her iki parti için de seçim malzemesi. Bank of America Merrill Lynch’te Global Ekonomi Direktörü olan Ethan Harris, bu konuda şunları söyledi: “Öncelikle, her zaman övgüyü de eleştiriyi de, hak etsin-etmesin iktidardaki parti alır. Ancak bu sefer çok tuhaf bir durum yaşıyoruz. Çünkü ekonomideki iyileşme doğru algılanmıyor. İşsizlik oranı yüzde 4,7’ye düştü. Bu, çoğu ekonomik veriye göre tam istihdam kabul edilir.”

Amerikan firmalarıysa istihdama daha geniş bir açıdan bakıyor. Amerika Muhasebeciler Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırma, firmaların eleman almaya devam ettiğini gösteriyor.

Finansal piyasalar da Mayıs ayındaki düşük istihdam verilerinden fazla etkilenmişe benzemiyor. Uzmanlar, Amerikan ekonomisinin, istihdam rakamlarından daha güçlü olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG