Erişilebilirlik

Obama: 'Yeni Grup Suriye'nin Meşru Temsilcisi'


Başkan Barack Obama geçen hafta seçimi kazandıktan sonra düzenlediği ilk basın toplantısında birinci önceliğinin ekonomi ve bütçeyi dengelemek olduğunu söyledi.

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Obama devlet gelirlerinin halkın yüzde 97’sinin vergileri azaltılırken de yükseltebileceğini ancak en zengin Amerikalıların daha çok vergi ödemesi gerektiğini vurguladı ve Kongreyi Noel tatilinden önce vergi yasasını onaylamaya çağırdı.

Obama, Suriyeli isyancıların silahlandırılması konusunda ise Washington’un muhalefete milyonlarca dolarlık yardım yaptığını ancak Amerikalılara zarar verecek kişilerin eline silah vermekten kaçınacağını belirtti.

Obama, Amerika’nın demokratik ve insan haklarına saygı gösteren bir Suriye istediğini söyledi.

Suriye muhalefetinin daha geniş ve kaynaşmış bir grup oluşturmasını kendisini cesaretlendirdiğini belirten Obama yeni grubun Suriye halkının meşru temsilcisi olduğunu ancak grubu henüz meşru Suriye hükümeti olarak tanımaya hazır olmadığını vurguladı. Obama Suriye konusunda Türkiye ve diğer bölge ülkeleriyle yakın temas halinde olduklarını da açıkladı.

İran konusunda ise Obama nükleer uyuşmazlığın diplomatik yoldan çözümü çabalarına devam edeceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG