Erişilebilirlik

Yeni Dönemden Sokağın Beklentileri Neler?


Yeni Dönemden Sokağın Beklentileri Neler?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:59 0:00

24 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçla geçilecek cumhurbaşkanlığı sistemi sık sık muhalefet cephesinde Türkiye’de bir tek adam rejimine doğru gideceği eleştirilerine maruz kalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkilerini arttıran, yürütmeye ait tüm yetkileri kendisine aktaran sistemi savunarak, Batı’daki başkanlık sistemlerini örnek gösteriyor.

Peki Türkiye’de sokaktaki vatandaş yeni dönemle birlikte gelecek birçok yetkiyi tek bir makamda toplayan sistemden ne kadar haberdar? Dahası yeni dönemden beklentileri neler? Amerika’nın Sesi muhabiri Mehtap Çolak Yılmaz sokağa çıktı ve bu soruları yöneltti. İşte yanıtlar…

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

XS
SM
MD
LG