Erişilebilirlik

Yemen’deki İntihar Saldırısında Onlarca Asker Öldü


Yemen’in Aden kentinde saldırgan üzerindeki patlayıcıları askeri tesisin dışında patlattı. Sağlık Bakanlığı yetkililerine göre saldırıda en az 48 asker yaşamını yitirdi. Saldırının sorumluluğunu IŞİD’in Yemen’deki kolu üstlendi.

Sağlık Bakanlığı yetkilisi saldırıda 84 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırı askerler maaşlarını almak için dizildikleri bir sırada gerçekleşti.

Saldırı, 10 Aralık’ta intihar saldırısı sonucu 57 askerin hayatını kaybettiği aynı askeri tesistegerçekleşti. 10 Aralık’taki saldırıyı da IŞİD’in Yemen’deki kolu üstlenmişti.

IŞİD’in yanısıra El Kaide de Yemen’de uzun süredir saldırılar düzenliyor.

Aden, uluslararası toplumun tanıdığı Cumhurbaşkanı Abed Rabbo Mansur Hadi ile yerel milisler ve cihatçı grupların oluşturduğu esnek bir koalisyon tarafından yönetiliyor. Bu güçler Yemen’in başkenti Sanaa’yı 2014’te ele geçiren ve daha sonra kuzeye doğru yayılanŞii milislerle çatışıyorlar.

Huti olarak bilinen Şii milisler Hadi’nin ülkeyi terketmesine ve Suudi Arabistan’a gitmesine neden olmuştu. Suudi Arabistan’ın liderliğini yaptığı ve çoğunlukla Körfez Arap Ülkelerinden oluşan

koalisyon Yemen’e 2015’te müdahil oldu ve Şii milislere yönelik hava saldırılarını başlattı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG