Erişilebilirlik

Yemen'de Saldırılar Sürüyor


Yemen'de Saldırılar Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Lübnan’nın başkenti Beyrut’ta düzenlenen gösteride Suudi Arabistan’ın Yemen’e müdahalesi protesto edildi.

Göstericilerden Batul Fahes, “Buraya Yemenliler’e şunu demek için geldik: ‘Sizin kanınız bizim kanımız, sizin şehitleriniz bizim şehitlerimiz. Çocuklarınız çocuklarımız, insanlarınız, insanlarımız. Sizinleyiz” diyerek desteğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler’in Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, hava saldırısının hedefi olan bölgeyi ziyaret etti ve “Buradaki hastanelere ve kliniklere tıbbi malzeme desteği sağlamamız önemli, zira ülkedeki durum çok umutsuz” diyerek savaş halindeki ülkede sivillerin durumuna dikkat çekti.

İsyancı Husiler ise son bombardımandan ABD’yi sorumlu tutuyor.

Amerikalı askeri yetkililer ise Husi kontolündeki bölgeden iki füze fırlatıldığını ve İran Körfezi’ndeki Amerikan savaş gemisini ıskaladıklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, “Bu korkunç olay, tam olarak araştırılmalı. Tüm bu savaşın nefretle sürdürenler de hesap vermeli” diyerek Yemen’deki insan hakları ihlallerini kınadı.

Suudi Arabistan, hava saldırısında hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi ancak saldırının kendi uçakları tarafından düzenlendiğini kabul etmedi. Riyad, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e destek veren koalisyonun liderliğini yapıyor. Salih, iki yıldır, İran’ın destek verdiği Şii isyancı Husiler’e karşı mücadele ediyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG