Erişilebilirlik

Yemen’de İslamcı Militanlar Orduyla Çatışıyor


Yemen’de İslamcı Militanlar Orduyla Çatışıyor
Yemen’de İslamcı Militanlar Orduyla Çatışıyor

Yemen’in güneyinde İslamcı militanların askerlere saldırdığı açıklandı.

Abyan ilindeki Jaar kasabasında Yemenli askerlere baskın düzenleyen bir grup militan, kasabanın büyük bölümünü ele geçirdi.

Ülkenin merkezindeki Marib ilinde de el-Kaide militanları olduğu sanılan bir grup, askerlere saldırdı. En az altı askeri öldürdü, dört asker de yaralandı.

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e yönelik protestolar devam ederken, Salih siyasi gerginliği azaltma çabalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Salih’e bağlı güçlerle muhalefet grupları arasında çatışma çıkmıştı. Salih, bir yandan da İslamcı militanların saldırılarıyla mücadele etmeye çalışıyor.

El Arabiye televizyonuna demeç veren Salih, muhalefetin “onurlu bir şekilde gitmesine” izin vermesi durumunda birkaç saat içinde istifa edebileceğini söyledi. Salih, başkanlıktan çekilse bile partisinin başında kalmaya devam edeceğini ve Yemen’de yaşamak istediğini belirtti. “Cidde ya da Paris’te yeni bir hayat kurmak” niyetinde olmadığını belirten Salih, Yemen’in bir “saatli bomba olduğunu ve her an Somali’deki gibi bir iç savaşın çıkabileceğini” kaydetti. Yemenli muhalifler, Salih’ten daha önce de gelen benzer önerileri reddetmişti.

XS
SM
MD
LG