Erişilebilirlik

Yemen'de İHA Saldırısı:3 Ölü


 Sana'da silahlarını sallayan Şii isyancılar
Sana'da silahlarını sallayan Şii isyancılar

Ülkenin doğusunda bir aracı hedef alan saldırıda üç el-Kaide militanı öldürüldü; Başkan Obama bir gün önce Yemen'de terör operasyonlarının durdurulmadığını söylemişti.

Başkan Barack Obama’nın siyasi karışıklığa rağmen Amerika’nın Yemen’deki terörle mücadele çabalarını sürdürdüğünü açıklamasından bir gün sonra bir İHA saldırısında üç el-Kaide militanı öldürüldü.

Pilotsuz uçak Yemen’in doğusundaki çölde bir aracı hedef aldı. ABD Yemen’de İHA kullanan tek ülke.

Obama Yeni Delhi’de yaptığı açıklamada Yemen’in ABD destekli cumhurbaşkanı ve hükümetinin istifasından sonra İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının geçici olarak durdurulduğu haberlerinin doğru olmadığını belirtmişti.

Obama Yemen içinde önemli terör hedeflerine saldırmaya devam edeceklerini ve Amerikan halkının güvenliği için gerekli baskıyı sürdüreceklerini de söylemişti.

Amerika, Yemen güvenlik güçleniyle işbirliği yaparak ülkede faaliyet gösteren el Kaide'nin Arap Yarımadası Kolu'nun faaliyetlerini kritik bir istihbarat merkezinden izlemeye çalışıyor.

Husiler de Amerika gibi el Kaide örgütüyle mücadele ediyor.

Öteyandan başkent Sana’daki ABDelçiliği ülkede süregeler siyasi kriz ve güvenbislik nedeniyle konsolosluk faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG