Erişilebilirlik

Yemen'de El-Kaide'ye Darbe


Fransa'daki karikatür dergisi saldırısını kendilerinin planladığını söyleyerek övünen örgütün üst düzey militanlarından Harith el-Nadhari bir Amerikan İHA saldırısında öldürüldü

El-Kaide’nin Yemen kolu, Amerika’nın düzenlediği bir insansız hava aracı saldırısında üst düzey militanlarından Harith el-Nadhari’nin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamayı Twitter üzerinden yapan örgüt, el-Nadhari ve beraberindeki diğer üç militanın ülkenin güneyinde bir araç ile seyahat ederken vurulduklarını belirtti.

Amerika, Cumhurbaşkanı Abdürabbu Mansur Hadi’nin istifası nedeniyle Yemen’de yaşanan siyasi kriz yarattığı hükümet boşluğundan etkilenmeden militanlarla mücadeleye devam ediyor. Saldırı, Amerika tarafından son günlerde bölgede düzenlenen ikinci insansız hava aracı saldırısı oldu. Amerika, bölgedeki El-Kaide militanlarıyla mücadelede Yemen güvenlik güçleriyle birlikte çalışan ve Yemen’de insansız hava aracı kullanan tek ülke.

El-Kaide’ye hukuk ve dini konularda danışmanlık yaptığı bildirilen el-Nadhari, geçtiğimiz ay Fransa’daki Charlie Hebdo karikatür dergisine düzenlenen ve 12 kişinin öldürüldüğü saldırıdan sonra videoda kendilerinin planladığını öne sürerek örgüt adına övünmüştü.

Paris’te düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlenen el-Kaide’nin Arap Yarımadasındaki kolu, benzer saldırılar düzenleneceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG