Erişilebilirlik

Yemen Devlet Başkanı'nın Aldığı Yaralar Sanılandan Çok Daha Ciddi


Yemen Devlet Başkanı'nın Aldığı Yaralar Sanılandan Çok Daha Ciddi
Yemen Devlet Başkanı'nın Aldığı Yaralar Sanılandan Çok Daha Ciddi

Amerikalı ve Yemenli yetkililer, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in geçen haftaki saldırıdan aldığı yaraların çok daha ciddi olduğunu açıkladı.

Geçen hafta başkanlık sarayına düzenlenen saldırıda bir şarapnel parçasıyla yaralanan Salih’in yanıklarının vücudunun yarıya yakın bölümünü kapladığı bildirildi. Yüzü, boynu ve göğsünde ağır yanıklar bulunan Ali Abdullah Salih’in ülkesine geri dönerek görevini yeniden devralabileceğine kuşkuyla bakılıyor.

Salih’le birlikte yaralanan Yemen başbakanı, iki yardımcısı, parlamentonun iki kanadının başkanları ve iktidar partisinin parlamento grubu başkanı da tedavi için Suudi Arabistan’da bulunuyor.

Öte yandan Ali Abdullah Salih’in Yemen’den ayrılmasıyla birlikte bir ara durma noktasına gelen çatışmalar yeniden şiddetlendi. Muhalefete bağlı silahlı aşiret grupları ülkenin en büyük ikinci kenti Taiz’in merkezindeki büyük bir alanı işgal etti. Kentte patlamalar ve top sesleri duyuluyor. Dünkü şiddet olaylarında Taiz’de dört kişi hayatını kaybetti.

Bu arada hükümet kuvvetleri de Zincibar’ı ele geçiren İslamcı militanlarla çarpışmaya devam ediyor. Savunma Bakanlığı, ordu ve halkın kenti geri almak için birlikte verdiği mücadele sonucu dün en az 30 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

XS
SM
MD
LG