Erişilebilirlik

Yemen Devlet Başkanı Muhalefetle Görüşmelere İzin Verdi


Yemen Devlet Başkanı Muhalefetle Görüşmelere İzin Verdi
Yemen Devlet Başkanı Muhalefetle Görüşmelere İzin Verdi

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, yardımcısına Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkeleri tarafından hazırlanan barış planını muhalefetle görüşme talimatı verdi.

Ancak muhalefet, hükümetle görüşmeyeceğini bildirdi.

Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir el Kirbi, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’i Suudi Arabistan’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Salih, muhalefet üyelerinin devlet başkanlığı sarayını bombalaması sonucu ağır yaralanmıştı.

Körfez İşbirliği Konseyi’nin sunduğu plan Ali Abdullah Salih’in yargılanmama karşılığında görevini devretmesini öngörüyor. Ancak Yemen Devlet Başkanı, üç kez görüşmelere katılacağı yönünde söz vermesine rağmen daha sonra kararından vazgeçmişti.

Muhalefet sözcüsü Muhammed Kahtan, ülkenin ekonomik ve güvenlik durumunun daha fazla görüşmeye izin vermediğini savundu. Kahtan, Salih’in görevini derhal bırakması çağrısında bulundu ve görüşmelerin bundan sonra yapılacağını söyledi.

Bu arada Devlet Başkan Yardımcısı Abid Rabbo Mansur Hadi, Salih’in Suudi Arabistan’dan ne zaman döneceğini bilmediğini söyledi. Hadi, CNN televizyonuna verdiği demeçte Salih’in yarasının ağır olduğunu, göğsünde bir tahta parçası bulunduğunu ve yüzü dahil vücudunun üst bölgelerinde ağır yanıklar bulunduğunu kaydetti.

XS
SM
MD
LG