Erişilebilirlik

Yemen Devlet Başkanı: 'İstifa Etmeyeceğim'


Ali Abdullah Salih
Ali Abdullah Salih

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, siyasi rakipleri nüfuzlarını koruduğu sürece istifa etmeyeceğini açıkladı.

Washington Post gazetesi ve Time dergilerine özel demeç veren Salih, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri tarafından hazırlanan siyasi geçiş planının Yemen’de iç huzursuzluğa yol açan tüm unsurların devredışı bırakılması gerektiğini vurguladığını söyledi.

Salih, rakiplerinden Genekurmay Başkanı Ali Muhsin el Ahmar’la, kardeşi ve aynı zamanda ülkenin önde gelen aşiret liderlerinden Hamid el Ahmar’ın gelecekte düzenlenecek seçimlere katılabilmesi durumunda görevini asla bırakmayacağını belirtti.

Ali Abdullah Salih, kendi istifa ettikten sonra iki rakibinin nüfuzlarını korumasının çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını, ülkeyi iç savaşa sürükleyeceğini öne sürdü. Salih, el Ahmar kardeşlerin Yemen’deki halk ayaklanmasını sırf kendisini görevden aldırmak için çıkarları için kullandıklarını iddia etti.

Yemen Devlet Başkanı, Haziran ayında sarayına düzenlenen ve ağır yaralanmasına yol açan saldırının arkasında da el Ahmar kardeşlerin olduğunu savundu.

Ali Abdullah Salih, saldırıda aldığı yaraların tedavisi için Suudi Arabistan’da üç ay tedavi gördükten sonra Yemen’e geri dönmüştü.

XS
SM
MD
LG