Erişilebilirlik

Yemen'de Hava Saldırıları Devam Ediyor


Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyon gücünün Aden’deki Husi milislerinin mevzilerini hedef alan son hava saldırısında en az 22 kişi öldü.

Hava operasyonları 17 gündür devam ediyor. Ancak Yemen, son dört yıldır devam eden istikrarsızlık ve son olarak da Husi isyancılarının hükümeti devirmesinin ardından “aciz devlet” durumuna düşme tehlikesi yaşıyor.

Bu arada koalisyona destek verdiği sanılan aşiretlerin ve savaş gemilerinin, devrik Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih yanlısı Husi isyancılarının mevzilendiği Atak kentini ele geçirmeye hazırlandığı bildiriliyor.

Kızılhaç başkent Sana’da 36 ton gıda, su arıtma teçhizatı ve jeneratör yardımı dağıttı. Yardımlar iki gün önce başladı.

Birleşmiş Milletler’in Yemen’deki insani yardımlardan sorumlu yetkilisi Johannes Van der Klaauw, gıda ve tıbbi yardımların dağıtılabilmesi için günde çatışmalara en azından birkaç saat ara verilmesi çağrısında bulundu. Van der Klaauw, Aden’deki durumunda felaket boyutlarında olduğunu açıkladı.

Dün hava saldırılarında Husiler’e ait cephanelikler hedef alınmıştı. Görgü tanıkları saldırılarda özellikle isyancıların ele geçirdiği Savunma Bakanlığı ve diğer tesislerin vurulduğunu bildirdi.

Husiler, hala meşru Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye destek veren askerler ve aşiretlerin savunduğu Aden kentini ele geçirmeye çalışıyor. Amerikalı yetkililer, Husi isyancılarının Aden’in önemli bir bölümünü denetimleri altında tuttuğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG