Erişilebilirlik

'Yemen Askeri Üssü'nü Ele Geçirdik'


'Yemen Askeri Üssü'nü Ele Geçirdik'
'Yemen Askeri Üssü'nü Ele Geçirdik'

Yemen’de yönetim karşıtı aşiretler, başkent Sana yakınlarındaki Cumhuriyet Muhafızları’na ait askeri üssü ele geçirdiklerini, üssün komutanını öldürdüklerini iddia ettiler.

Çarpışmalara en az altı aşiret üyesinin de öldüğü açıklandı. Haber ajansları, diğer aşiretlere dayanarak verdikleri haberlerde, Yemen ordusuna bağlı savaş uçaklarının üssü, muhaliflerin eline geçmesinden sonra, bombaladığını bildirdi.

Bu arada binlerce kişi sokak gösterilerine katılarak Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in istifa etmesini bir kez daha istedi.

Yemen güvenlik kuvvetleri ise Şeyh Sadık El Ahmar’a bağlı milislerle mücadelesini sürdürüyor. Görgü tanıkları bu hafta içindeki çatışmalarda her iki tarafın da en az 100 kayıp verdiğini bildirdi.

Bu arada El Ehmar aşiretiyle bağlantıları bulunan Şeyh Abdül Mecid El Zindani’ye bağlı birlikler de hükümet kuvvetlerine karşı çarpışıyor.

Zindani, terör örgütlerine mali destek sağladığı gerekçesiyle Amerika’nın yaptırımlarıyla karşı karşıya.

Bu arada Hindistan, Yemen’deki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri uyarısında bulundu. Yemen’de yaklaşık olarak 11,000 Hindistan vatandaşı yaşıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG