Erişilebilirlik

Yeşillerden BDP'ye Çağrı


Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir

Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Amerika’nın Sesi’ne Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

12 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeye hak kazanan bazı milletvekillerinin tutuklu olması ve tahliye edilmemesi sonucu meydana gelen yemin krizinin Türkiye'de siyasetin önünün tıkanmasına neden olduğunu belirten Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi'den sonra şimdi de Barış ve Demokrasi Partisi'nin yemin boykotundan vazgeçmesinin Kürt kökenlilerin çıkarı için doğru olacağını savunuyor.

Cem Özdemir, Barış ve Demokrasi Partisi'nin demokratik özerklik açıklaması konusunda da 'demokrasilerde tartışmaların yeri meclistır' şeklinde görüş belirtiyor.

Son günlerde artan şiddet ve terör olaylarının Kürt sorununun çözümünü zorlaştırdığını savunan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı, sağduyunun galip çıkacağı umudunu dile getiriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan önceki hükümet döneminde gündeme getirdiği açılım politikalarını önümüzdeki süreçte de izlemesinin doğru olacağını düşündüğünü kaydeden Özdemir, barışçıl politikalara alternatif olmadığı görüşünde.

Bu arada Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Alman televizyonuna yaptığı bir açıklamada 2013’te yapılacak genel seçimlerde partisinin başbakan adayı olmayacağını yineledi. Özdemir, Yeşiller Partisi’nin daha önceki seçimlerde eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer’i aday gösterdiği gibi, bu seçimlerde de bir aday açıklayacağını, ancak bu adayın kendisi olmayacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG