Erişilebilirlik

Yazar Maya Angelou Hayatını Kaybetti


1982 yılından bu yana Wake Forest Üniversitesi’nde Amerikan kültürü araştırmaları profesörü olarak görev yapan Angelou, en çok 1969 yılında yazdığı ‘I Know Why The Caged Bird Sings’ adlı otobiyografisiyle tanınıyor

Amerikalı şair, yazar ve insan hakları savunucusu Maya Angelou, 86 yaşında öldü.

Kuzey Carolina eyaletinin Winston-Salem kentinde yaşamını yitiren Angelou, 1969 yılında yazdığı otobiyografisi ‘I Know Why The Caged Bird Sings’ ile üne kavuşmuştu.

Missouri eyaletinin St. Louis kentinde dünyaya gelen Angelou, çocukluğunu Arkansas eyaletinde geçirdi. Çocukken tecavüze uğrayan Angelou, beş yıl boyunca hiç konuşmadı.
Geçinebilmek için garsonluk, aşçılık, tramvay kondüktörlüğü gibi birçok işte çalışan Maya Angelou sanata, müziğe, tiyatroya ve dansa olan tutkusunu hiçbir zaman kaybetmedi.
Sanftçının edebiyat tutkusu, çocukluk anılarını dinleyen ünlü yazar James Baldwin’in Angelou’yu yazarlığa teşvik etmesiyle yeşerdi.

Eski başkanlardan Bill Clinton, 1993 yılında yemin töreni için Angelou’dan özel bir şiir yazmasını rica etmişti.

Angelou, 1982 yılından bu yana Wake Forest Üniversitesi’nde Amerikan kültürü araştırmaları profesörü olarak görev yapıyordu.

Başkan Obama bugün yaptığı yazılı açıklamada Amerikan edebiyatının ünlü isimlerinden Maya Angelou’nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Angelou’nun birçok güçlüğe göğüs germiş son derece güçlü bir kadın olmasından söz etti. Obama, Angelou’nun Nelson Mandela öldüğü zaman yazdığı mısraları hatırlattı. Angelou, geçen yıl Güney Afrika’nın eski cumhurbaşkanı ve insan hakları savunucusu Mandela öldüğü zaman ‘Hiçbir güneş kendi günbatımından uzun süre parlamaz, ancak hep güneş yeniden doğar ve şafak gerçekleşir’ demişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG