Erişilebilirlik

Yaz Filmlerine İlgi Büyük


Daniel Craig, Cowboys & Aliens filminde
Daniel Craig, Cowboys & Aliens filminde

Her yıl Mayıs ayından Eylül ayına kadar Hollywood hareketli ve yüksek bütçeli yapımları piyasaya sürer. Bu filmler Hollywood'un altın madeni olarak görülür ve milyonlarca dolar gelir getirir.

Efsanevi aktör Johnny Depp, 'Pirates of the Caribbean on Stranger Tides' filmiyle 4'üncü kez ünlü Jack Sparrow rolüyle beyaz perdeye dönüyor. Bu sefer kahramanımız gençlik havuzunu arıyor.

Johnny Depp
Johnny Depp

Bu macera filmi 400 milyon dolara maloldu. Yapımcıları filmden çok daha fazla kar edeceklerini tahmin ediyor. Pirates of the Caribbean filmleri tüm dünyada 3 milyar dolar hasılat yaptı. Bu hasılata Disney'deki Pirates of the Caribbean eğlence parkının getirdiği gelir de dahil. Dizinin son filmi için Disney 3 boyutlu sinema biletlerine 3 ila 5 dolar arası zam yaptı.

Bu büyük bütçeli filmlerin izlediği bir formül var. Johnny Depp gibi karizmatik bir başrol oyuncusu, Geoffrey Rush gibi yetenekli yardımcı aktörler ve Penelope Cruz gibi güzel bir kadın başrol oyuncusunu bir araya getiriyorsunuz. Buna büyük bir sinematografi ve fantazi dolu bir senaryo ekliyorsunuz. Bir de 3 boyut özelliği eklenince filmin başarısız olma şansı kalmıyor.

Bu formülü uygulayan bir diğer film de Thor. Babası Odin tarafından kovularak insanlar arasında yaşamaya mahkum edilen kibirli genç tanrının öyküsü.

Maliyeti 150 milyon dolar olan film gişe rekoru kırıyor. Film birkaç hafta içinde tüm dünyada 250 milyon dolar hasılat yaptı.

Oscarlı ünlü aktör Anthony Hopkins Thor'un kızgın babasını canlandırıyor. Oscar ödüllü Natalie Portman Thor'un dünyadaki sevgilisi rolünde. Chris Hemsworth Thor'u canlandırıyor ama şimdilik ötekiler kadar ünlü değil.

Şimdilik Thor gişede kendisini eleştirenleri utandırdı ama Jack Sparrow'un ününü geçmesi beklenmiyor.

'X Men: First Class' bir başka süper kahraman filmi ve yaz aylarında gişede iyi iş yapması bekleniyor. Bir devam filmi olan X Men: First Class'ın maliyeti 200 milyon dolar. James Mcavoy genç profesör X olarak yıldız dolu filmde başı çekiyor. Film özel efektler ve hareket dolu sahneleriyle ünlü savaşçıların 1962 Küba füze krizini önlemeye çalışmasını konu alıyor.

Cowboys and Aliens yazın en iddialı filmlerinden. Bu film 2006 yılında yazılmış bir romandan esinlenerek çekildi. Film Western ve bilim kurgu karışımı.

Ironman'ın yapımcısı Jon Favreau tarafından yönetilen filmin yapımcıları Steven Spielberg ve Ron Howard.

Aktörlerin hepsi hareketli filmlerin vazgeçilmezleri.

Daniel Craig filmde Jake Lonergan'ı canlandırıyor. 19'uncu yüzyılda Arizona’da bir silahşörü canlandıran kahraman bir gün çölün ortasında uyanıyor.

Aniden kasabası uzaylıların istilasına uğrayan silahşör, Harrison Ford'un canlandırdığı Albay Woodrow Dolarhyde'ın birliklerine katılıyor ve UFO’ları etkisiz hale getirmek için çalışıyor.

Cowboys and Aliens Temmuz sonunda gösterime girecek ve filmin Hollywood'un yaz hasılatını arttırması bekleniyor.

Yaz sıcağında sinemaya gitmek istemeyenler, Ekim’de Oscar adayı filmler gösterime girinceye kadar bekleyebilir


STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG