Erişilebilirlik

‘Yasadışı Göçmenlerin Amerika’ya Maliyeti Her Yıl 113 Milyar Dolar’


‘Yasadışı Göçmenlerin Amerika’ya Maliyeti Her Yıl 113 Milyar Dolar’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

‘Yasadışı Göçmenlerin Amerika’ya Maliyeti Her Yıl 113 Milyar Dolar’

Seçim sürecinde Amerika’daki yasa dışı yabancılara karşı sert söylemler kullanmaktan çekinmeyen Donald Trump’a Amerika Göçmenlik Reformu'nun hazırladığı rapordan destek geldi. Rapora göre yasadışı göçmenlerin ülkeye yıllık maliyeti 113 milyar dolar

Donald Trump 20 Ocak’ta resmen yemin ederek Başkanlık koltuğuna oturacak.

Koltuğa oturmadan önce seçim sürecindeki söylemlerini ne kadarının hayata geçireceği merak konusu.

Seçim kampanyası sırasında en tartışmalı söylemlerinden birini göçmenlerle ilgili kullanmış, Meksika sınırına duvar öreceğini ve parasını da Meksika’dan alacağını kaydetmişti.

Başkanlık koltuğuna oturmasına az bir süre kala Trump’ın bu söylemini hayata geçirip geçirmeyeceği belli değil ancak Washington’da düzenlenen toplantıda bu konuda kendisine destek geldi.

Amerika Göçmenlik Reformu Federasyonu’nun Başkanı Dan Stein, Ulusal Basın Kulübü’nde düzünelen basın toplantısında başkanlık ettiği kuruluşun hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı.

Rapora göre yasadışı göçmenliğin Amerikalı vergi mükelleflerine maliyeti her yıl 113 milyar doları buluyor. Raporda ülkedeki yasa dışı yabancıların çocuklarının eğitim maliyeti de 44.8 milyar dolar.

Rapor, göçmen sayısının artmasının külterel ve siyasi bedelleri daha fazla artırdığını kaydediyor.

Dan Stein, basın toplantısında yeni bir göçmenlik politikası istediklerini belirtti.

Stein, “Öyle bir göçmenlik politikası istiyoruz ki karşılanabilir olsun, vergi mükellefleri karşılayabilsin, uygulanabilir olsun, herkes için kanun istiyoruz,göçmenlik kanunlarını ihlal edenler evlerine gönderilmeli, göçmenliği azaltacak kapsamlı , anlamlı bir yasa istiyoruz” dedi.

Raporda, ulusal çıkarlara uygun ulusal göçmenlik siyasetinin uygulanmasının önemine vurgu yapılıyor ve yasal göçmenliğe sınırlamalar getirilmesi gerektiği kaydediliyor. Bu çerçevede raporda “çalışan Amerikalılar, vergi ödeyenler, Amerikalı siviller korunmalı” ifadesi yer alıyor.

Raporda, göçmenlik politikasının bazı temellere dayandırılması gerektiği de kaydediliyor. Buna göre, Amerika’nın özgür bir ülke olarak yabancıları ne zaman ve hangi koşullarda kabul etmeyi belirlemeyehakkı olduğu belirtiliyor. Yabancıların ancak Amerika’nın beklentilerini karşılamaları durumunda ülkeye gelişlerine izin verilmesi gerektiği vurgulanırken, bu konuda Amerikan halkının çıkarlarının öncelik olduğu belirtiliyor.

Dan Stein Trump’ın Başkan seçilmesinde göçmenlik konusunda söylediklerinin önemli rol oynadığını kaydediyor.

Raporda, sınırların güvenliğinin sağlanmasına da özel vurgu yapılıyor. Sadece Meksika sınırı değil Kanada sınırında da önlemlerin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Stein, “Sınıra duvar örmek sınırdan kartellerin geçişini engelleyecek, hem kuzey hem güney sınırında yapılar görmek istiyoruz, sınır kontrollerini güçlendirmeliyiz, bu alanda çalışan yerel ajanslara yatırım yapmalıyız, federal ve yerel yöneticiler arasında ilişkiler yeniden düzenlenmeli” dedi.

Stein, basın toplantısında “bu ülkeye gelmek insan hakkı değildir” ifadesini de kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG