Erişilebilirlik

Yardım Gemisi Misrata'ya Yanaşamadı


Yardım Gemisi Misrata'ya Yanaşamadı
Yardım Gemisi Misrata'ya Yanaşamadı

Kaddafi kuvvetleri Misrata kentinin limanını top ateşine tutarak yardım gemisinin yanaşmasını geciktirdi.

Misrata limanı, halen kent halkı ve isyancılar için dışa açılan tek ikmal merkezi.. Liman ayrıca yaralılar ve çatışmalarda mahsur kalan yabancı işcilerin tahliyesinde de kullanılıyor.

BM Dünya Gıda Programı, içinde tonlarca yiyecek, su ve ilaç bulunan bir yardım gemisinin Cumartesi günü yolaçıktığını ancak Kaddafi kuvvetlerini saldırısı üzerine limana yanaşmasını ertelediğini bildirdi.

NATO’nun Libya operasyonuna komuta eden Korgeneral Charles Bouchard, Pazar günkü hava saldırısında Kaddafi’nin öldürülmek istendiği iddiasını yalanladı; komuta ve kontrol merkezinin hedef alındığını açıkladı.

Buarada Libya devlet televizyonu NATO uçaklarının Trablus ve adı açıklanmayan bir başka kentte bazı askeri ve sivil hedefleri vurduğunu bildirdi.

Haberlere göre, saldırılar başkentin 100 kilometre güneyindeki Ayn Zare Bir el-Ganam ile Trablus’un Ayn Zara mahallesinde düzenlendi. Operasyonda kayıplar olduğu bildiriliyor. NATO yetkilileri, haberi henüz doğrulamadı.

Öteyandan, Amerika Savunma Bakanı Robert Gates ile İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox bugün Washington’da Libya konusunu görüştü. Görüşmede Kaddafi kuvvetlerine yakıt imalinin kesilmesi olasılığı ele alındı.

XS
SM
MD
LG